Waarom jij ook een rubberboot moet hebben?

Een rubberboot is een populaire boot door de vele voordelen. Doordat ze licht van gewicht zijn, zijn ze eenvoudig mee te nemen. Verder kunt u een rubberboot eenvoudig middels een voet- of handpomp opblazen. En door de stevige romp kan de boot goed tegen een stootje. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw boot snel kapot gaat. Het grote voordeel van een rubberboot is dat er niet veel ruimte nodig is om de boot te stallen. Door onder andere deze redenen worden rubberboten vaak gekocht als vakantie- en recreatieboot. Maar ook als bijboot voor een kajuitboot of als primaire boot is een rubberboot zeer geschikt. Kortom, een boot die garant staat voor veel vaarplezier.

Waar op te letten bij het kopen van een rubberboot.

U wilt dus een rubberboot kopen. Dan zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden. Let ten eerste goed op of u een rubberboot op het oog heeft of een rib. Deze boten lijken qua uiterlijk enorm veel op elkaar en worden ook vaak door elkaar gehaald. Het grote verschil tussen deze twee soorten boten is dat een rubberboot een zachte bodem heeft terwijl een rib een verharde bodem heeft. Niet te verwarren met een harde vloer, dat bij een rubberboot ook mogelijk is. Uiteraard is het belangrijk om uw wensen duidelijk te hebben. Er bestaan vele merken en soorten rubberboten en de verschillen kunnen groot zijn. Het is verstandig om voldoende onderzoek uit te voeren voordat u een rubberboot gaat aanschaffen.

Buitenboordmotoren voor rubberboten.

Het kan voor komen dat een buitenboordmotor al zit inbegrepen bij uw boot, echter kan het ook zijn dat u deze zelf dient aan te schaffen. Dan is het belangrijk dat u een buitenboordmotor kiest die voldoet aan de technische eigenschappen van uw boot. Verder dient u rekening te houden met de spiegelhoogte van uw boot. Deze heeft, net als het gebruiksdoel, invloed op het type buitenboordmotor dat geschikt is voor uw boot. Bij een spiegelhoogte lager dan 50 cm heeft u een kortstaart motor nodig. Indien de spiegelhoogte tussen de 40-75cm in ligt, ga dan voor een langstaart. Een spiegelhoogte tussen de 40-50cm? Dan kunt u voor zowel kort- als langstaart kiezen.

Zurück zum Blog