4 Voordelen van een rubberboot

Wanneer u een boot gaat kopen, hebt u diverse knopen door te hakken. Een van de eerste vragen die u zichzelf wellicht stelt is: van welk materiaal moet mijn boot gemaakt zijn? De materiaalkeuze is van invloed op diverse zaken. Onder andere de prijs, maar ook het gebruik en onderhoud. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. In deze blog gaan wij in op de voordelen van een rubberboot.

1) Lichtgewicht biedt zijn voordelen

De voordelen van een rubberboot worden onder andere gevormd door zijn bescheiden gewicht. In vergelijking met boten die van andere materialen zijn gemaakt, is een rubberboot relatief licht.

Het lage gewicht van een rubberboot heeft als eerste voordeel dat de boot zeer wendbaar is. Dit maakt een rubberboot eenvoudig te besturen onder alle omstandigheden. Ook voor minder ervaren bestuurders.

Rust u een rubberboot met dezelfde motor uit als een vergelijkbare boot van een ander materiaal, dan zult u merken dat de prestaties van de rubberboot meestal beter zijn. Dat is logisch: de buitenboordmotor hoeft minder massa in beweging te brengen. Een rubberboot accelereert meestal dus sneller en presteert beter.

Een rubberen romp is uitermate stevig, maar eveneens iets flexibeler dan andere materialen. De extra flexibiliteit betekent dat de boot zeer stabiel in het water ligt.

2) Een interessante prijs

Bij de aanschaf van een boot, kijkt u zeer waarschijnlijk ook naar de prijs. Een interessante prijs is een van de voordelen van een rubberboot. Rubber is een minder kostbaar materiaal dan de meeste andere materialen die gebruikt worden voor een boot. Daarom kent een rubberboot vaak een lagere aanschafprijs.

Wat extra interessant is, is dat een rubberboot vaak – mits voorzien van goed onderhoud – een groot gedeelte van zijn waarde zal behouden. Rubberboten zijn niet modegevoelig en blijven altijd in trek.

3) Eenvoudig te vervoeren

Bent u iemand die zijn/haar boot graag over de weg vervoert om op diverse plekken te gaan varen? Dan is een rubberboot een uitstekende keuze. Een van de voordelen van een rubberboot is namelijk dat deze niet per definitie op een boottrailer vervoerd hoeft te worden. U kunt de boot laten leeglopen en op die manier eenvoudig vervoeren. Dit maakt een rubberboot dan ook zeer geschikt om mee te nemen op vakantie, zonder dat u een boottrailer achter de auto moet hangen.

4) Gemakkelijk te stallen

In het verlengde van het vorige voordeel: een rubberboot is eenvoudig te stallen. Wanneer u thuis beschikt over een grote schuur of garage, is het vaak mogelijk om de boot hier te stallen. Wederom dankzij het feit dat u de boot leeg kunt laten lopen om ruimte te besparen. U zult in veel gevallen geen opslagplek hoeven te huren en dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Bent u opzoek naar een rubberboot? Bekijk dan ons unieke assortiment.

Back to blog